איך עובדים עם מידג'רני? ובכן, קודם כל צריך להבין את הממשק הטקסטואלי של התכנה. יש להבין בשלל מושגים שאולי טרם הכרת. כמו פרמטר, פרומפטים, דיסקורד, שרתים וכן הלאה. בין היתר, חשוב לדעת קצת אנגלית, להבין איך להתמצא בממשק המשתמש ולדעת להפיק את התוצאה שרוצים – על מנת לעבוד עם המערכת וליצור את התמונה המיוחלת.
יכול להיות, כי בעתיד לבוא – פשוט יהיה קל יותר לעבוד עם מידג'רני. כיום, צריך להבין קצת לאן נכנסים. על כן, בכתבה זו נסביר ונספק הקדמה עבור מה שהמשתמש המצוי עלול לפגוש במערכת של מידג'רני, בימים אלה.
לחולל 4 תמונות בגריד
על מנת לעבוד עם מידג'רני חשוב להבין שמדובר בתוכנת AI שיכולה לחולל תמונות. אנחנו מגישים לה פרומפטים, והיא משתמשת בבינה המלאכותית שלה על מנת לחולל תמונות. פרומפט, אגב, זו מעין פקודת טקסט, או הנחיה עבור התוכנה. לדוגמה, "סירי, תתקשרי למשה", זה פרומפט. עם מידג'רני, נוכל להגיד: "חתול ירוק גדול", ולקבל משהו בסגנון הזה.
לאחר שמגישים פרומפרט, מקבלים גריד של 4 תמונות. מדובר במצג שנראה כמו קולאז' תמונות, שיש בו 4 תמונות שוות בגודלן. ניתן לבחור אחת מהן, ולקבל אותה בגודל "מלא". כפי שהתוכנה מפיקה אותו. וניתן לבחור באחת מהן, ופשוט לחולל 4 תמונות (או שמא, 3) נוספות אשר מבוססות עליה. אך שונות ממנה במידת מה. ניתן להמשיך לחזור על התהליך עם מידג'רני עד "שיש לנו את זה".
בקיצור, מידג'רני היא תוכנה שעושה שימוש בפקודות טקסט על מנת לחולל תמונות תוך שימוש בבינה מלאכותית. יש שיגידו כי יש תוכנות אחרות בשוק שעושות בדיוק את זה, אך לדעתם, מידג'רני היא האיכותית בחבורה. כל אחד ודעתו, ובהתאם לנסיבות התקופה.
ניתן לעבוד עם מידג'רני על מנת:
• לחולל תמונות יצירתיות יש מאין עם בינה מלאכותית
• לחולל תמונות לצרכים שיוקיים, פרסונליים, יצירתיים כאלה ואחרים
• להשתמש עבור מטרות יצירתיות כמו איורים לספרי ילדים, גרפיקה למצגות, עיצוב לוגואים, עיצוב מוצרים, סקיצות לאתרי אינטרנט וכן הלאה.
בקיצור, מידג'רני יכולה לסייע ביצירת תמונות עבור מטרות עסקיות, ארגוניות ופרטיות.
לעבור דרך דיסקורד
על מנת להשתמש באפליקציית מידג'רני, נכון להיום ולמועד כתיבת שורות אלו, ולמיטב ידיעתנו – יש לעבור דרך אפליקציית דיסקורד. למי שטרם הכיר: מדובר באפליקציה המאפשרת ניהול שיחות טקסטואליות, קוליות וויזואליות (דרך וידאו).
על מנת לגשת לתוכנה, צריך לגשת לתוכנה של דיסקורד ולדבר עם מידג'רני כדרך הזנת פקודות טקסט בשורת הכתובת. בשפה האנגלית. פקודות הטקסט הנזכרות לעיל, הינן הפרומפטים שציינו קודם.
הירשמו לניוזלטר השבועי שלנו
לעבוד בטלפון או במחשב?
בהינתן בחירה, בין המחשב לטלפון – יש שימליצו לעבוד עם מידג'רני במחשב. בין היתר, כי זה יכול להיות פשוט הרבה יותר נוח. ואולי, עבור אנשים מסוימים, גם הרבה יותר קל בתחילת הדרך עם השימוש בתכנה. יש שיגידו כי במחשב פשוט יותר קל לזהות ולעבוד עם הפיצ'רים, האפשרויות ואיכות התמונה המתפרסת על פני המסך הגדול.
להירשם לדיסקורד
כאמור, מידג'רני נמצאת בדיסקורד. אין לה ממשק עצמאי, למיטב ידיעתנו ונכון לכתיבת שורות אלו. על כן, על מנת לעשות בה שימוש, יש להירשם לדיסקורד. כאשר, לאחר ההרשמה – ניתן להתחיל לשחק. המשחק כאמור מתבצע כדרך שליחת פקודות טקסטואליות למחולל של מידג'רני ולהיווכח בתמונות הנוצרות. איך נרשמים?
1. יש להיכנס לאפליקציה או לאתר של דיסקורד
2. ופשוט ליצור את המשתמש.
למעשה, גם מי שייכנס באופן ישיר לאתר של מידג'רני, ויבקש להירשם לבטא (אם כי, אפשר שבעתיד כבר לא יהיה בטא ושגם נוהל ההרשמה יהיה נא שונה) – יעבור לדיסקורד. כך, שלמיטב ידיעתנו ונכון למועד כתיבת שורות אלו, ההרשמה לתכנה תדרוש הרשמה לדיסקורד. ויש שימליצו פשוט להירשם לדיסקורד מראש על מנת לייעל את התהליך1
איך עובדים עם מידג'רני?
על מנת לעבוד עם מידג'רני, יש לשלוח פקודות טקסטואליות (פרומפטים) לבוט הייעודי של התכנה. הבוט שיושב בדיסקורד. אלא אם כן צוין אחרת ויש אפשרות לעשות שימוש במצב פרטי – הנתונים יהיו חשופים לאנשים אחרים, לרבות התמונות המיוצרות ואלו אשר עולות לשימוש בדיסקורד.
ניתן, לשם נוחות, ליצור ערוץ פרטי ולעבוד בו עם מידג'רני, וזאת על מנת לקבל ערוץ טקסט נקי מהודעות של אנשים אחרים. מדובר אפוא בערוץ פרטי אשר כולל רק את המשתמש שלנו ואת הבוט של מידג'רני.
ניתן כמובן לעשות שימוש בערוץ הפרטי אם רוצים להתרשם מזרם הנתונים ולראות מה התכנה יצרה עבור אנשים אחרים. אך אם רוצים לסנן את הרעשים ולשמור על מרחב ריק מכל אלה, ערוץ / SERVER פרטי יכול להתאים.
איך משתמשים בדיסקורד?
על מנת להשתמש בדיסקורד – ניתן להוריד את האפליקציה לנייד, למחשב (חלונות), או לעשות שימוש בדפדפן. עם הכניסה הראשונה לאתר, ניתן להתחבר כדרך כפתור ה-LOGIN / או ה-REGISTER. למלא את הפרטים, לקבל ולאשר אימייל אימות – ובכך להשלים את ההרשמה.
לאחר ההרשמה, וההתחברות – ניתן לגשת לשרת של מידג'רני בדיסקורד, בקישור הבא: https://discord.com/invite/midjourney (באדיבות רויטל סלומון, ששיתפה באתר שלה, במדריך מפורט על מידג'רני).
לאחר ההתחברות לשרת של מידג'רני, ניתן להסתכל בממשק ולראות:
1. רשימת ערוצים בצד שמאל
2. אשר ניתן להשתתף בהם
3. ניתן לבחור באחד מהערוצים של "המתחילים", כמו גם בערוצים לשיח כללי שלא בהכרח יכלול יצירת תמונות, ובשלל האפשרויות הקיימות
יצירת ערוץ פרטי בדיסקורד
כאמור, על מנת לעבוד בלי הפרעות עם מידג'רני, ניתן לפתוח ערוץ / SERVER פרטי בדיסקורד. ופשוט, להזמין לערוץ את הבוט של מידג'רני. ניתן לעשות זאת כך:
1. יש להתחבר לדיסקורד
2. אם עושים שימוש במחשב: להסתכל על צידו השמאלי של המסך, להקליק על סמל הפלוס (+) על מנת להוסיף שרת חדש
3. לבחור באפשרות הנקראת CREATE MY OWN
4. לבחור באפשרות הנקראת FOR ME AND MY FRIENDS
5. לשיים את השרת
6. לבחור באפשרות הנקראת CREATE
7. לשוב לערוץ של מידג'רני, לאתר את הבוט – הוא יימצא ברשימת המשתמשים, שאפשר שתהיה בצד ימין של המסך.
8. לבחור את הבוט, להקליד עליו, ולבחור באפשרות הנקראת ADD TO SERVER
9. לבחור בשרת אליו רוצים להזמין את משתמש-הבוט. ופשוט, לתת לו הרשאות.
10. ללחוץ על CONTINUE, ואז על AUTHORIZE.
11. בשלב הבא – ניתן למצוא את הבוט בשרת הפרטי שנפתח.
איך נרשמים לתוכנה של מידג'רני?
ראשית, נכנסים לאתר הרשמי (https://midjourney.com/ – שוב, תודה לרויטל על המפורט במדריך שלה בנושא).
1. בוחרים באפשרות להצטרף לבטא
2. נרשמים – ללא עלות. למיטב ידיעתנו ונכון לכתיבת שורות אלה. נכון לגבי השימוש הראשוני, עד תום מכסת הקרדיטים. לאחריה, ניתן לבחור לרכוש מנוי.
a. מנוי בסיסי (למיטב ידיעתנו ונכון למועד כתיבת שורות אלו – כנ"ל לשאר סוגי המנויים שנציין) עולה 10 דולרים בחודש. ניתן ליצור איתו כ-200 תמונות. כאשר כל פרומפט, או פקודת UPSCALE תיחשב ליצירה אחת.
b. מנוי ב-30 דולר בחודש, יעניק 15 שעות יצירה מהירות. כאשר שעת יצירה, יכולה להיות שווה כ-60 תמונות. כמו גם, אפשרות לייצר כמות בלתי מוגבלת של תמונות במצב RELAXED, אשר מאפשר לחולל תמונות באופן איטי יותר.
c. מנוע ב-60 דולר יעניק 30 שעות יצירה, לרבות אפשרות לייצר תמונות במצב פרטי.
d. לא משנה החבילה – אם נגמרו השעות לפני שנגמר החודש, ניתן לבצע מעין טעינה (נקרא TOP UP), כמו שניתן לעשות עבור כרטיסי סים בחוץ לארץ. ופשוט לשלם על הוספת שעות.
e. יש שיגידו שהחבילה הבסיסית יכולה להתאים ולהספיק לחובבים. ואלו שאוהבים פרטיות, יכולים לבדוק מה יש לחבילת ה-60 דולר להציע.
פרומפטים
הבה נדבר על פרומפט. הדרך לדבר עם המחולל ולהביע את היצירתיות. ניתן להעניק הנחיות ברורות, מדויקות או כאלה שאינן. פקודות לא ברורות ידרשו מהתכנה להביא יותר חופש יצירתי, מאשר פקודות ברורות.
ועם זאת, גם כאשר ישנן פקודות ברורות, הרי שיש המון דברים שהתוכנה יכולה להביא מתוך "עצמה". כמו לדוגמה, תאורה, סגנון אומנותי, צבעים, מספר אלמנטים וכן הלאה. יש שימליצו לתת ליצירתיות להפציע ולראות מה קורה. ואולי, להיווכח, בהפתעות לא צפויות אך מעוררות השתאות והפתעה.
הפרומפט מהווים מעין פקודות והנחיות טקסטואליות למחולל של מידג'רני. יש שיגידו שהמחולל ינסה לבצע אותן, ואכן ישאף לעשות זאת – לפחות במידה שיצליח. ניתן לשחק עם פרומפטים מעורפלים, ולתת חופש פעולה כמעט מוחלט, או פשוט להיות מאוד מדויקים וקונקרטיים – וכל מה שבאמצע, או בקצוות. ופשוט לראות מה יוצא. ולהמשיך לשחק עם זה. עד קבלת התוצר הרצוי.
על מנת להתחיל לעבוד עם הפרומפטים, ניתן להכיר את הפרומפט הבסיסי עבור מידג'רני, שתפקידו לייצר תמונה.
1. בתחילה, יש לכתוב לוכסן, ואז את המילה imagine. כך שזה יוצא /imagine.
2. ברגע שמקלידים לוכסן, ניתן לראות את שלל הפקודות שהבוט יכול לקבל.
3. לאחר הזנת הפקודה הראשונית – יש לכתוב את הפרומפט. כאמור, ניתן לשחק עם זה. לפרט או לקצר ולהשאיר את זה בכללי. לדוגמה: "חתול משחק ביער", זה די כללי. אך "חתול ורוד, רודף אחר עכבר צהוב, ביער עבות, לצד להקת בנים ושירת מלאכים" – זה יותר מפורט.
מידג'רני תפיק 4 תמונות, כברירת מחדל. כאמור, נכון למועד כתיבת שורות אלו – ולמיטב ידיעתנו. יש לחכות שהבוט יסיים והמחוון יראה כי התהליך הושלם (100% יופיע ליד שורת הטקסט). וניתן יהיה להקליק על הגריד על מנת לראות מה מופיע בו באופן מוגדל. האופציה: OPEN BROWSER, תאפשר להציג את הגריד באיכות הגבוהה ביותר, הזמינה להצגה באותו רגע.
בחירת תמונות וייצור ווריאציות בגריד
כשמסתכלים על הגריד, ניתן לראות, כי יש מספרים. 1 עד 4. המספרים עצמם לא יוצגו בתמונות שהופקו על ידי המנוע של מידג'רני.
• כאשר, מתחת לגריד יופיעו ריבועים שכתוב בהם U1 עד U4. כמו גם V1 עד V4.
• המספרים שמתחילים באות U, יאפשרו לך לבחור את התמונה הרצויה מתוך הגריד.
• המספרים שמתחילים באות V, יאפשרו לך לייצר ווריאציות (בכל זאת, העוד V – VARIATION), מתמונה מסוימת בתוך הגריד. V3, לדוגמה, יפיק עוד ווריאציות בהתאם לתמונה השלישית. U3, יבחר לך את התמונה השלישית מתוך הגריד, "באיכות גבוהה יותר" (אם כי אפשר להמשיך לשחק איתה).
מידג'רני מאפשרת להמשיך לעבוד גם על התמונה שנבחרה. ישנן אופציות נוספותL
1. LIGHT UPSACLE REDO
2. BETA UPSCALE REDO
ניתן לשחק עם האפשרויות ופשוט לראות מה הן מפיקות ומאפשרות. כאשר כל פעולה כמו פרומפט, וריאציות, שדרוג וכו' – יכולה לעלות בקרדיטים.
על ווריאציות
הבה נדבר על וריאציות. נניח כי התמונה השלישית כאמור, היא זו שמצאה חן במידה הרבה ביותר, מכל מה שהיה מוצג בגריד עד כה. ניתן לדרוש עבורה ווריאציות (V3). אם כי, פעולה זה תצרוך קרדיטים. ויש לבדוק, אם בסך הכל, פעולה זו מפיקה שינויים רלוונטיים, שבאמת תורמים לשיפור וייעול דיוק התמונה.
יש שיגידו כי בחירה באפשרות זאת, לא בהכרח תביא להברקה חדשה, אלא תביא ווריאציות שונות שיציעו הבדלים קלים יחסית ביניהן. אך לא נרצה להניח הנחות ולבסס השערות על הפונקציה הזאת של התוכנה, בייחוד כאשר היא יכולה להמשיך ולהשתנות עם הזמן.
מאמרים נוספים
כל מה שצריך לדעת על צ'אט בוט – המדריך המלא
מה זה בארד ואיך הוא קשור לתחום הבינה המלאכותית?
כל מה שצריך לדעת על צ'אט בוט – המדריך המלא
מה זה בארד ואיך הוא קשור לתחום הבינה המלאכותית?
משחק עם פרופמטים
יש שיגידו, כי פרומפטים מפורטים יכולים להוביל לתוצאות מדהימות אצל מידג'רני. וזאת, על מנת לנצל יותר מהצד היצירתי של המחולל. בהירות ברצון ובביטוי, גם אם הולכים למחוזות מופשטים "ומופרכים", יכולה להוביל כביכול להברקות והמצאות חדשות.
יש שיגידו כי ניתן להוסיף המון דברים לפרומפטים של מידג'רני, ושלדעתם אין מדריך שיכול לכסות את שלל האפשרויות. ניתן להסתכל על פרומפטים של אנשים אחרים, לבצע את החקר, לבצע דברים שונים ולראות כמה התקבל. ניתן לדוגמה:
1. לעשות שימוש בשמות של אמנים מפורסמים.
a. זאת, על מנת לאפשר למחולל של מידג'רני, לחקות סגנונות ציור של אמנים וציירים ידועים
b. הוספת שם האמן לפרומפט, יכולה להוביל ליצירת תמונה עם הסגנון של אותו אמן
2. ואפילו, להוסיף את סגנון הציור, ולראות מה קורה. לדוגמה, לכתוב: "כלב משחק עם חתול בסגנון סוריאליסטי", ולראות מה קורה.
3. יש שימליצו להוסיף שמות תואר, ולראות מה קורה. כמו לדוגמה: EPIC, POWERFUL, וכן הלאה.
4. אפשר לבדוק מה מידג'רני יעשה, אם נוסיף שמות של סגנונות אנימציה, צילום וסרטים.
a. לדוגמה, דמויות מסרטים.
b. לערבב דמויות מסרטים, בסרטים אחרים, או בסיטואציות שלא היו בסרט המקורי.
i. לדוגמה, גנדלף משחק במחשב.
5. ניתן לבדוק מה מידג'רני תעשה, אם הפרומפט יכיל ציטוטים מסרטים או שירים.
6. יש שימליצו ויציעו לראות מה מידג'רני תעשה בהינתן מושגים מופשטים ואף ביטויי פנטזיות כמו: אהבה, נשמות תאומות, ביאת המשיח, וכן הלאה.
7. לשחק עם פרופמטים יצירתיים שלא בהכרח מחוברים למציאות, או לשפה קוהרנטית. ופשוט לראות מה יוצא.
משחק עם פרמטרים
הבה נדבר על פרמטרים. ייעודם לשלוט על התפוקה של התכונה בדרך כלשהי. אם אנחנו רוצים שהתמונה תצא בפרופורציה מסוימת – הרי שהגדרנו פרמטר. יש שיגידו כי יש כל מיני פרמטרים אפשריים, בין היתר, פרופורציות, HD, ביטול הופעת טקסט בתמונה וכן הלאה.
לשחק עם תמונות אישיות
מידג'רני מאפשרת למשתמשים להעלות תמונות משלהם ולבקש עבורן שלל שינויים. לדוגמה, להעלות תמונה של הכלב, ואז לבקש לראות אותו בכל מיני סיטואציות. נגיד, מנגן עם להקת בנים בירושלים הקדושה. על מנת לעשות את זה:
1. מעלים את התמונה לדיסקורד
2. כדרך בחירה בכפתור "פלוס" בשורת הפקודה, שבחלק התחתון של המסך
3. בחירת האפשרות UPLOAD A FILE / ביצוע דאבל קליק על "פלוס"
4. לבחור את התמונה שרוצה להעלות
5. ללחוץ אנטר בשורת הפקודה
6. לאפשר לתמונה לעלות
7. ללחוץ עליה
8. לבחור באפשרות OPEN IN BROWSER
9. להעתיק את הלינק שמופיע בשורת הכתובת
10. לשוב לחלון של הדיסקורד
11. לעשות את הפרומפט כמו שמכירים: /imagine
12. להדביק את הלינק המועתק
13. ואת שלל הפרמטרים אם ישנם
14. ולזכור שמדובר בתמונות פומביות למעט מקרים בהם יש מנוי / אפשרות שהן יהיו פרטיות ובהסתר (STEALTH)
לסיכומו של דבר
נדגיש לגבי מידג'רני מספר נקודות:
1. התמונות המיוצרות באתר (למעט תכניות STEALTH פרטיות) הינן פומביות
2. ישנן מילים אשר לא ניתן לעשות בהן שימוש – כמו דברים שקשורים לעירום, אלימות וכן הלאה. וכן, אפשר לחסום משתמשים שעוברים על החוקים.
3. יש שיגידו כי מידג'רני מגיע עם סגנון ספציפי – נניח, כזה שמתאים למשחקי מחשב או פנטזיה אפילה. ניתן לבקש סגנון אחר על מנת לגוון.
4. ניתן לבקש תמונות שאינן קלוז אפ או מדיום שוט, כך שזה לא יהיה חזרתי.
5. יש שיגידו כי רשימות עם פריטים מרובים עלולות לייצר בלבול. אנחנו לא יודעים אם זה יתעכן ומתי. אך אם קורה שפריטים מרובים פשוט לא זוכים להופיע בתמונה, ניתן לערוך מחדש את הפרומפט ולראות מה יוצא.
• אפשר לבקש רגע שקל לעבוד איתו בפוטושופ. נניח SOLID GREEN BACKGROUND.
• וכן, יש שיגידו שאפשר לכתוב ולהרחיב על מידג'רני הרבה יותר ממה שהיה כתוב כאן. אך זה הכל לעכשיו, תודה על קריאתך, ובהצלחה.
כל מה שחשבתם לשאול...
Adobe בחרו לתת לתוכנה שם שמתקשר לעיצוב גרפי וליכולות המתקדמות שלה לעיצוב מגרנות (Layouts) מקצועיות, ולכן הוענק לה שם "InDesign" שמעיד על היכולת לעצב וליצור מגרנות מעוצבות במקצועיות.
גריד הוא מונח שמקורו בתחום הפיתוח התוכנה והתכנות. הוא מתייחס לתהליך של פיתוח תוכנה שמתבצע בצורה רציפה ומתמידה.
עם התפתחות התעשייה התוכנה והצורך בפתרונות פונקציונליות משתנות במהירות, נוצרה צורך בתהליך שיהיה יעיל יותר ומתאים למגמה הרעיונית החדשה.
כתוצאה מכך, נוצר המונח "גריד" (Agile) המתייחס לקבוצת שיטות פיתוח גמישות שמטרתן לאפשר יכולת התאמה מהירה לשינויים, תחזוקה ושיפור מתמידים של התוכנה.