הבינה המלאכותית נעשית שימושית יותר ויותר בעידן הנוכחי. והיא צפויה להפוך להיות לחלק אינטגרלי כמעט בכל תחומי חיינו.
תוכנות בינה מלאכותית תופסות מקום במטלות יום יומיות במגוון תעשיות.
מחינוך ועד תחבורה, חינוך, עסקים ואפילו בעסקי הבידור והאומנות.
תוכנות בינה מלאכותית אלו יכולות לעזור לייעל תהליכי עבודה כמעט בכל תחום עיסוק ולכן חשוב להכיר אותם. הם יכולות להפוך את העבודה שלנו לקלה הרבה יותר ולפנות לנו זמן יקר למטלות חשובות ומורכבות יותר.
הפחד 'להישאר מאחור' בעידן הנוכחי הוא מוצדק ולגיטימי. העולם משתנה מהר והופך להיות יותר ויותר דינאמי, ואלה שלא יסתגלו לקצב השינויים עלולים למצוא את עצמם לא רלוונטיים.
תוכנות בינה מלאכותית אלה כבר היום הופכות להיות שימושיות כמעט כמו תוכנות אחרות שכבר התרגלנו שהחליפו מטלות שגרתיות אחרות כמו למשל תוכנות הניווט בטלפון שהחליפו את מפות הנייר.
בגלל שאנחנו לא רוצים שאף אחד יישאר מאחור….
בשורות הבאות נסקור כמה מתוכנות הבינה המלאכותית המוכרות והמומלצת שחשוב להכיר למקרה שעדיין לא הכרתם!
הירשמו לניוזלטר השבועי שלנו
ChatGPT
אחת תכונות הבינה המלאכותית המוכרות ביותר בעולם הבינה מלאכותית, אם לא ה-מוכרת ביותר היא הצ'אט ג'י פי טי.
הצ'אט ג'י פי טי הוא בעצם צ'אט בוט מבוסס מודל למידת שפה טבעית, הוא מתבסס על המידע העצום שקיים ברשת, והוא פותח על מנת להיות מסוגל לענות בצורה אנושית הכוללת הסקת מסקנות הרכבת משפטיים לוגיים, דקדוק, וסיפוק תשובות באופן שקשור מבחינה הגיונית לתוכן ומבנה השאלה.
הצ'אט ג'י פי טי הוא אחת מתוכנות הבינה מלאכותית הפופולאריות היום וזאת משום שהוא מסוגל לבצע בצורה מרשימה מספר רב של מטלות.
הצ'אט ג'י פי טי יכול לענות על שאלות, ניתן להתייעץ איתו ולקבל ממנו רעיונות בשלל נושאים והוא אפילו מסוגל לכתוב קוד תכנות בסיסי.
מה שמדהים בצ'אט ג'י פי טי הוא שזהו מודל שפה שלומד בעצמו ומתפתח תוך כדי השימוש בו. ממש כמו בן אדם! טוב לא בדיוק, אבל בערך כמו בן אדם. הרי המפתחים שלו ניסו להתאים אותו ולדמות אותו כמה שיותר לצורת החשיבה האנושית. זה מה שהופך אותו לכל כך רלוונטי לימינו ולמיוחד.
היכולת שלו לדבר בהיגיון, לענות על שאלות מורכבות ולנתח מאגרי מידע עצומים ולהסיק מהם מסקנות במהירות הוא מדהים!
ועם זאת חשוב לזכור שגם הצ'אט ג'י פי טי לא מושלם, והוא עוד יגדל ויתפתח.
הוא לא יכול למשל לענות על דברים אקטואליים ששמענו עליהם היום בחדשות מכיוון שהידע עליו הוא מתבסס מעודכן לספטמבר 21.
בנוסף לא ניתן לסמוך על התשובות של הצ'אט באופן מוחלט מכיוון שגם הוא לעיתים מתבסס על מידע מוטעה שקיים ברשת, בדיוק כפי שאנחנו לפעמים עושים.
בקיצור, זהו כלי נפלא וחשוב שכל אחד יכול למצוא בו שימוש. ועם זאת חשוב לזכור את המגבלות שלו.
Midjourney
מידג'רני היא תוכנה לייצור ועיצוב תמונות על ידי טקסט. היא בעצם הופכת מלל לתמונה. זוהי כמובן תוכנה מבוססת בינה מלאכותית, שכבר גורמת להרבה רעש בעולם הבינה המלאכותית, ובעולם העיצוב.
ההרשמה למידג'רני היא פשוטה וחינמית, והשימוש בו הוא יחסית קל ופשוט אם משווים אותו לתוכנת עיצוב תמונות ישנה יותר ולא מבוססת בינה מלאכותית כמו 'פוטושופ' למשל. פוטושופ דורשת הרבה יותר הבנה, היא פחות מונגשת ובדרך כלל רק אנשים מקצועיים יכולים להוציא ממנה תוצרים מספקים.
לעומת זאת מידג'רני פונה לקהל הרחב, על ידי הקלדת של 'פרומפט' שזה בעצם טקסט- המתאר מה אתה רוצה ליצור, באיזה זווית, מה התאורה ובעצם כל מה שעולה לך לדמיון, ניתן ליצור תוצרים מרשימים. תמונות שיכולות להיות עלון עסקי, תמונה לרשתות החברתיות או לכל שימוש אחר העולה בדעתכם. אין ספק שתוכנות בינה מלאכותית כמו מידג'רני מראות לנו כמה ניתן לייעל מטלות יומיות ולפשט תהליכי עבודה.
מאמרים נוספים
כל מה שצריך לדעת על צ'אט בוט – המדריך המלא
מה זה בארד ואיך הוא קשור לתחום הבינה המלאכותית?
כל מה שצריך לדעת על צ'אט בוט – המדריך המלא
מה זה בארד ואיך הוא קשור לתחום הבינה המלאכותית?
Mixo
תוכנות הבינה מלאכותית שסיפרנו עליהם קודם הם אולי המוכרות ביותר. ישנם כבר המון תוכנות בינה מלאכותית לשלל שימושים. גם הצ'אט ג'י פי טי וגם המידג'רני הם תוכנות בינה מלאכותי שכבר הצליחו ליצור סביבם קהילות די גדולות ברשתות החברתיות, של משתמשים וותיקים ושל מצטרפים חדשים שרק ממשיכים להגיע.
הכלי הבא שאציג בפניכם הוא הרבה פחות מוכר והוא גם מעט יותר חדש, אך הוא כלי נהדר וחכם מאוד לדעתי. מיקסו הוא למעשה מחולל אתרים. ממש כמו שהמידג'רני מחולל תמונה דרך טקסט. מיקסו מחולל אתר שלם דרך טקסט, שהוא בעצם יכול להיות רק רעיון שעלה בראשכם.
יותר מזה- מיקסו יוצר גם לוגו וגם מותג וגם רשימת תפוצה ועדויות של לקוחות על המוצר\רעיון שהגיתם. מיקסו הוא בעצם כלי שבא לאפשר ליזמים להניע רעיון שלם ממש מאפס למאה. אין ספק שזה אחד מתוכנות הבינה מלאכותית המעניינות שפגשתי. כולנו מכירים את זה שעולה לנו רעיון מבריק כזה או אחר במקלחת. אנחנו מספרים אותו לחברים בגאווה ובטוחים שזהו, אנחנו הולכים להיות מיולנרים! אבל ההתלהבות יורדת מאוד מהר וקשה להביא את הרעיון לכדי ביצוע.
להיות יזם, להקים חברה ולהפוך רעיון לכדי חברה אמיתית במציאות זה ממש כמו לידה. זה קשה זה תהליך ארוך ומפרך ולעיתים קרובות זה גם עלול להיות כואב ולא להצליח. מיקסו בא לעזור לקצר משמעותית את התהליך הזה ובעצם להפוך את השלב הראשוני של הפיכת הרעיון למיזם- להרבה יותר פשוט.
זה לא דורש ממך לדעת לבנות אתר ואפילו לא לכתוב קוד. רק על ידי כתיבה של הרעיון שלך אתה תקבל אתר לוגו ומותג. האתרים בנויים יפה ומושכים את העין וניתן ממש לשנות ולשחק עם הצבעים ועם כמעט כל פרמטר שמוצג באתר. אין ספק שמיקסו יכול לעזור להפוך את החיים להרבה יותר קלים להרבה אנשים.
קיצור דרך או יעילות
ישנם תוכנות בינה מלאכותית רבות מאוד שמסתובבות ברשת. על רובם אפילו לא שמענו. והמספר רק ימשיך לגדול. תוכנות בינה מלאכותית בעצם באות להפוך את החיים שלנו לקלים יותר, לייעל תהליכים ולפשט פעולות יום יומיות.
כולנו מכירים את הגישה לפיה קיצורי דרך הופכים את הדרך שלנו לארוכה יותר. כולנו באיזשהו מקום מפחדים או נרתעים מדברים שנראים לנו קלים מדי. ואכן תוכנות הבינה המלאכותית הרבה פעמים יוצרות רושם כזה של קלות יתרה שמעוררת חשד. הרי אנחנו רגילים שההצלחות שלנו באות מעבודה קשה והתמדה. אני חושב שתוכנות הבינה מלאכותית הן מהפכניות בגישה שלהם. הן מציעות דרך חדשה. הן לומדות לייעל כל תהליך שאנחנו רגילים שלוקח זמן רב יותר.
תוכנות הבינה המלאכותית ניחנות ביכולות חשיבה וניתוח גדולות בהרבה משלנו וזה מה שהופך את העבודה שלהם ליעילה יותר. זה אולי עדיין נחשב קיצור דרך אבל זהו קיצור דרך שיהפוך בקרוב מאוד לנורמה. תוכנות בינה מלאכותית צצות בכל תחום חיים שאנחנו מכירים.
גם אם הצלחתם עד היום לא לשמוע על התוכנות בינה מלאכותית המוכרות שדיברנו עליהם, כמו מידג'רני וצ'אט ג'י פי טי. בקרוב לא תהיה לכם ברירה. לא רק שנשמע עליהם בכל מקום אלא גם נאלץ להשתמש בהם, כי זאת תהיה הנורמה. ממש כמו תוכנות הניווט שאנו משתמשים בהם באופן קבוע ושהחליפו כמעט לחלוטין את מפות הנייר.
נוף תוכנת הבינה המלאכותית מגוון ומתרחב ללא הרף ככל שהתחום מתקדם
1. TensorFlow:
מסגרת למידת מכונה בקוד פתוח שפותחה על ידי גוגל התומכת במשימות AI שונות כמו למידה עמוקה, רשתות עצביות ועיבוד שפה טבעית.
2. PyTorch:
ספריית למידת מכונה פופולרית נוספת בקוד פתוח המספקת כלים לבנייה והדרכה של רשתות עצביות. הוא נמצא בשימוש נרחב למחקר ופיתוח בAI.
3. Keras API:
לרשתות עצביות ברמה גבוהה שנכתב ב-Python שפועל על גבי TensorFlow, Theano או CNTK. זה מפשט את תהליך הבנייה והאימון של רשתות עצביות.
4. scikit-learn:
ספריית Python רב-תכליתית המספקת כלים לעיבוד מוקדם של נתונים, מיצוי תכונות ואלגוריתמים של למידת מכונה. הוא משמש בדרך כלל למשימות כמו סיווג, רגרסיה ואשכולות.
5. IBM Watson:
חבילת שירותים וכלים המופעלים על ידי בינה מלאכותית המוצעת על ידי IBM. זה כולל עיבוד שפה טבעית, זיהוי תמונות, צ'טבוטים ויכולות AI אחרות.
6. Microsoft Azure AI:
קבוצה מקיפה של שירותי בינה מלאכותית הניתנת על ידי מיקרוסופט, כולל למידת מכונה, שירותים קוגניטיביים ומסגרות צ'טבוט.
7. OpenAI Gym: ערכת כלים לפיתוח והשוואה של אלגוריתמי למידת חיזוקים. הוא מספק מגוון של סביבות ואמות מידה לאימון סוכני AI.
8. Caffe:
מסגרת למידה עמוקה שפותחה על ידי Berkeley AI Research (BAIR) ותורמים בקהילה. הוא ידוע ביעילותו באימון רשתות עצביות קונבולוציוניות.
9. Theano:
ספריית Python המאפשרת פעולות מתמטיות יעילות על מערכים רב מימדיים. הוא משמש לעתים קרובות כחלק עורפי למסגרות למידה עמוקות.
כל מה שחשבתם לשאול...
ישנן תוכנות ומסגרות רבות של בינה מלאכותית (AI) הזמינות כיום העונות על צרכים ויישומים שונים. קשה לקבוע את המספר המדויק מכיוון שתחום הבינה המלאכותית מתפתח במהירות, ופתרונות תוכנה חדשים מפותחים ללא הרף.
קלות השימוש במערכות בינה מלאכותית (AI) יכולה להשתנות בהתאם למספר גורמים, לרבות מורכבות אפליקציית ה-AI, היכרות המשתמש עם טכנולוגיות AI והעיצוב והנגישות של מערכת ה-AI הספציפית.